Krótki opis projektu

Delikatesy Z Beskidzkich Hal - warsztaty kulinarne propagujące tradycyjne góralskie receptury oparte na produktach pochodzenia owczego

Zabierzemy was… do kuchni. Projekt Delikatesy z Beskidzkich Hal to wakacyjne spotkania kulinarne, wspólne poszukiwanie starych przepisów, wspomnień i zwyczajów dotyczących nie tylko kuchni ale i bogatej tradycji pasterskiej. Przygotujemy również dla was krótkie filmy ilustrujące wykonanie konkretnych specjałów oraz profil na portalu społecznościowym gdzie będziemy zamieszczać aktualności i wymieniać pomysły, przepisy i pozytywne myśli.

Tradycyjne produkty plus nowoczesne trendy kulinarne – przekonajcie się czym oscypek może was zaskoczyć ?

Zdjęcia:

Źródło finansowania

Budżet Samorządu Województwa Śląskiego w ramach Programu Aktywizacji Gospodarczej oraz Zachowania Dziedzictwa Kulturowego Beskidów i Jury Krakowsko-Częstochowskiej — Owca Plus na lata 2010 – 2014.

Wysokość dotacji

12 000,00 PLN

Termin realizacji

07.06.2013 - 30.09.2013